Prensa
Notas de prensa

AEBALL dona suport a la inversió d’AENA en el territori i es suma al Manifest "Sí a l'ampliació de l'aeroport JT Barcelona - El Prat"


AEBALL es suma al Manifest "Sí a l'ampliació de l'aeroport JT Barcelona- El Prat", impulsat per Foment del Treball i que compta amb el suport de més d'una dotzena de patronals, entitats i associacions empresarials.

AEBALL, com a patronal del territori des de fa més de 45 anys, dona suport totalment al Manifest de Foment i el signa.

Per al nostre territori, l'Hospitalet i el Baix Llobregat, l'ampliació de l'aeroport del Prat suposaria:

- Una inversió de més de 1.700 milions d'euros entre 2022 i 2026.

- Una ocupació directa de 83.000 persones i de 356.000 de manera indirecta.

- Un creixement del PIB a Catalunya del 6,8 al 8,9%. Per tant, el territori de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, que ara som el 13% del PIB català, passaríem a ser el 17% del total.

- Una important atracció per a noves inversions i nous llocs de treball.

- Una gran oportunitat, ja que l'aeroport seria un hub aeroportuari intercontinental.

- Una important infraestructura de suport a l'atracció i retenció de talent.

AEBALL, i la resta d'entitats signatàries d’aquest manifest, reclamem l’Acord entre AENA, la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i els Ajuntaments de Barcelona, el Prat, Gavà, Viladecans, Sant Boi (i la resta dels Ajuntaments afectats), per tal d’enviar a les institucions europees un clar i contundent missatge de consens amb relació a l’interès públic que justifica l’ampliació, i a les mesures de compensació mediambiental que cal adoptar; per tal facilitar la seva execució; i la més ràpida obtenció dels positius retorns econòmics i socials derivats de la mateixa.

L'ampliació de l'aeroport permet situar Catalunya i Barcelona al món, i no només esdevenir un destí de turisme sostenible, sinó dinamitzar l'activitat econòmica generant ocupació, atracció i retenció de talent i inversió internacional, elements necessaris per fer realitat altres polítiques posades en marxa per al creixement dels nous sectors econòmics verd i blau.

Poden consultar el Manifest "Sí a l'ampliació de l'aeroport JT Barcelona- El Prat": AQUÍ

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate
Fecha: 02/06/2021
AEBALL dona suport a la inversió d’AENA en el territori i es suma al Manifest
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona