NOVEDADES
NOVEDADES

Les empreses d’APEL’H preveuen fer més inversions si es tornen a convocar les ajudes per a la millora dels polígons de l’AMB


Aquesta setmana ha tingut lloc la 4a Reunió de l’APEL’H, l'Agrupació d'Empreses de la Plaça Europa, Gran Via i Polígon Pedrosa de L’Hospitalet a l’Hotel Porta Fira, on s’han reunit més de 30 directius i empresaris de l’associació i del territori.

La reunió ha estat presidida pel Sr. Ricard Hernando, president d’APELH, i ha comptat amb la participació de Sr. Lluís Traveria, cap del departament de planificació d’Infraestructures de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Sra. M. Rosa Fiol, director General i Vicepresident d’AEBALL, la Sra. Neus Olea, Responsable de Relacions Externes d’AEBALL, i el Sr. Pere Soler, tècnic Superior de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els principals punts que s’han tractat han sigut els principals canvis que s’estan produint i es produiran al Districte Econòmic durant els propers mesos.
Així, les empreses han estat informades per part del Sr. Traveria sobre els projectes de ciutat que les afectaran, les millores a implementar al Districte Econòmic i sobre les corresponents obres públiques que s’executaran a mig termini: Projecte de soterrament de la Gran Via, projecte de soterrament de les vies a L’Hospitalet, nova ampliació de la Fira de Barcelona i millores i obres al Districte Econòmic subvencionades per l’AMB.

D’altra banda, els responsables d’AEBALL han exposat els projectes que l’entitat està liderant al Districte Econòmic, concretament han recordat als assistents el model de Polígon Smart, dissenyat de la mà d’Smart Space.
Han informat també sobre l’èxit dels dos projectes subvencionats sol·licitats per AEBALL a l’AMB per promoure inversions a les empreses, amb una ajuda del 70%. Concretament els projectes executats al polígon han estat d’eficiència energètica, i en total han suposat una inversió privada de prop d’1 milió d’euros.

També s’ha presentat, de la mà de Simbiosy, empresa col·laboradora d’AEBALL en matèria d’economia circular, el projecte Zero Banals, que permetrà a les empreses reduir al màxim els residus que acaben a l’abocador, i optimitzar-ne la gestió, estalviant costos. El projecte que lidera AEBALL, subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya, està encara en execució i mitjançant l’anàlisi detallat de la gestió d’una sèrie d’empreses i agents del Districte Econòmic, permetrà posar en marxa línies de treball agrupat públic-privades i aprofitar sinèrgies.
Pel que fa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Sr. Pere Soler ha presentat la nova Agència de Desenvolupament Econòmic, i ha explicat amb detall el programa de subvencions per la millora dels polígons, del que moltes empreses assistents havien pogut gaudir gràcies a AEBALL i a l’Ajuntament.

Les empreses han exposat el seu agraïment, doncs la subvenció del 70% les ha permès executar importants inversions que han generat importants estalvis econòmics i en CO2, i han manifestat a l’AMB el seu interès en que s’obrin noves convocatòries d’aquesta línia d’ajuts, per tal de poder seguir implementant projectes d’optimització i continuar avançant en el camp de l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

Per últim, la reunió s’ha tancat amb la participació dels assistents, que tot i haver remarcat les millores, han destacat també aspectes a seguir treballant a través d’APEL’H i AEBALL, i amb la implicació de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que una vegada més ha mostrat la seva predisposició a valorar totes les propostes, i anar implementant de la mà de la patronal diferents projectes per tal de fer del Districte Econòmic un polígon que acompanyi a la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen.Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona