NOVEDADES
NOVEDADES

Comença a L’Hospitalet la 2a edició del Programa Superior Smart P.A.E., un programa de preaceleració per a emprenedors del sector Smart


El Programa Superior “Smart P.A.E.: Innovació i tecnologies aplicables als polígons intel·ligents i a les Smart Cities” està orientat a la promoció de l’emprenedoria territorial especialitzada, basada en l’aplicació de la innovació i la tecnologia als polígons industrials.

El programa, que serà gratuït pels emprenedors, constarà de 140 hores de formació especialitzada, més tutories individualitzades per a cada projecte emprenedor i suport en la creació de les empreses Smart.

Els emprenedors participants gaudiran de suports i palanques per tal de que els seus projectes puguin tenir impacte mundial.

Les places són molt limitades, només 15 participants. Encara hi ha places disponibles.


Donat el gran èxit obtingut a la darrera edició, la Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i Baix Llobregat (UPMBALL), juntament amb Smart Space, posarà en marxa aquest mes de setembre per segon any consecutiu el Programa Superior “Smart P.A.E.: Innovació i tecnologies aplicables als polígons intel·ligents i a les Smart Cities”.

Aquest programa, que està destinat a promoure l’emprenedoria territorial especialitzada, orientat al creixement i basat en la innovació i la tecnologia, està adreçat només a 15 persones. Encara queden places disponibles per a qualsevol persona interessada en la temàtica.

És un programa gratuït, subvencionat pel Programa Primer de Pre-acceleració emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement. Consta de 140 hores de formació, a més de tutories individualitzades per cada projecte emprenedor i suport en la creació de les empreses Smart.

La formació serà impartida per Smart Space, associació d’àmbit estatal que compta amb el suport de les grans empreses tractores líders en tecnologies Smart, i les empreses que desenvolupen solucions Smart, de diverses mides i sectors, a més de centres de recerca, universitats, etc. Els alumnes coneixeran què són i com es gestionen els polígons industrials, les principals característiques i problemàtiques, coneixeran els polígons més importants, així com les seves oportunitats i necessitats més comuns, per tal de poder posar en marxa negocis que puguin aportar solucions d’èxit.

EXPERTS DE RECONEGUDA EXPERIÈNCIA I PRESTIGI

Els alumnes podran conèixer sota la tutela d'Ignasi Ragàs, consultor internacional i economista especialitzat en desenvolupament econòmic, transport i territori; Verónica Kuchinow, enginyer agrònom, emprenedora, fundadora i directora Símbiosy; Rocío Ortiz, directora de Zona Catalunya i Aragó a Securitas Seguretat Espanya; Rosa Paradell, enginyer de telecomunicacions, directora de la unitat de negoci de Smart Cities Innovation en i2CAT. També estudiaran amb detall amb altres docents com Juan Mediavilla, director de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de L’Hospitalet; Raúl González, Business Development a Cellnex; Eduard Martínez, Gerent Centre d'Excel·lència de Smart Cities d’INDRA; Alfredo Fernández, Director de Telecomunicacions de Catalunya i Balears en IDOM i Neus Olea, COO en Smart Space; les principals tecnologies que poden aportar solucions al problema de la mobilitat (amb continguts com "Internet of Things", "Smart Parking" o "Smart Access", tecnologia aplicada a control de trànsit i senyalització, etc.), així com les que tenen relació amb la gran oportunitat del Big Data, diferents experiències i casos d'èxit. També participaran en aquest Programa professors del Centre Tecnològic Eurecat i experts d’I2cat.

A més, els alumnes gaudiran també de formació en gestió empresarial.

Durant la formació, els participants podran formar grups per a crear i posar en marxa el seus projectes, i comptaran amb mentories d’experts d’Smart Space i d’UPMBALL, un equip multidisciplinar de tutors amb diferents especialitats dins de l'àmbit d'Smart City.

A la finalització d’aquest projecte integral, la UPMBALL pretén que els seus participants puguin posar en marxa empreses Smart, basades en la innovació i la tecnologia, al territori de L’Hospitalet i Baix Llobregat, però amb impacte i èxit arreu del món.

El programa compta amb el suport i la participació de diferents ajuntaments i entitats que aportaran reptes i que estan disposades a oferir els seus espais per a treballar pilots, que puguin servir per fer proves i per donar visibilitat als projectes resultants.

Consulta el programa complet PROGRAMA SUPERIOR o visita la pàgina web www.smartbusinesspark.orgAmpliar imagen

Foto 1ª edición del curso Smart P.A.E


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona