NOVEDADES
NOVEDADES

AEBALL i B Lab Spain s´uneixen per impulsar la sostenibilitat en les companyies industrials


La Vicepresidenta i directora general de l'Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL), Rosa Fiol, i el director executiu de B Lab Spain, l'organització que lidera el moviment B Corp a Espanya, Pablo Sánchez, han signat un conveni de col·laboració per impulsar de manera conjunta la integració de mesures i bones pràctiques que fomentin l'impacte positiu i la sostenibilitat en les empreses associades de AEBALL.

Aquest conveni s'emmarca en la visió de B Lab de promoure un canvi sistèmic per a construir una economia inclusiva, equitativa i regenerativa per a totes les persones i el planeta. Una perspectiva alineada amb AEBALL, que té com a objectiu col·laborar en el progrés econòmic i social a través de les empreses.

Així mateix, l'aliança pretén aproximar les empreses que integren l'associació AEBALL al moviment B Corp, un moviment global impulsat per B Lab en el qual les empreses es converteixen en protagonistes actives a donar solucions a les problemàtiques socials i ambientals actuals.

El conveni de col·laboració entre B Lab Spain i AEBALL permetrà oferir als associats de AEBALL informació, formació i eines com l'Avaluació d'Impacte B i SDG Action Manager per a promoure el mesurament i gestió de l'impacte de la seva activitat en els seus treballadors, la comunitat i el medi ambient. Amb aquestes eines desenvolupades per B Lab, les empreses també poden conèixer en quin nivell d'acompliment se situen respecte als més alts estàndards socials i mediambientals i crear un pla d'acció per a implementar millores aplicables a les seves estratègies de negoci.

Avui, ja són més de 190.000 empreses a tot el món les que utilitzen l'Avaluació d'Impacte B, estàndard internacionalment reconegut, per a mesurar i gestionar el seu impacte econòmic, social i ambiental. Així mateix, el SDG Action Manager, impulsat per B Lab juntament amb el Pacte Mundial de les Nacions Unides, està centrat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i ha donat lloc al fet que s'estableixin més de 5.000 metes cap als ODS a nivell mundial.

A més, AEBALL fomentarà la prescripció dels tallers i programes de mesurament de B Lab Spain, com el Campus d'Impacte B o Camí+B, un programa en línia per a grans i mitjanes empreses que ofereix eines per a mesurar, gestionar i millorar el seu impacte econòmic, social i ambiental i aprofundir en els pròxims passos cap a la integració de la sostenibilitat en l'estratègia i el propòsit de la companyia.

El conveni inclou la constitució de la Comissió de Seguiment del Conveni, que estableix que les dues organitzacions es comprometen a reunir-se anualment per a avaluar el compliment dels seus objectius i implementar mesures correctores, en el cas que fos necessari, per a reconduir l'activitat de les companyies.

Sobre B Corporation:

B Corporation és un moviment global de persones que utilitzen la força de les empreses per a resoldre els problemes socials i ambientals del segle XXI. A diferència de les empreses que només persegueixen fins econòmics, les empreses amb la certificació B Corp compleixen amb nivells elevats i verificats d'acompliment social i ambiental, transparència pública, responsabilitat legal i compromís d'impacte positiu. www.bcorporation.eu

Sobre B Lab Spain

B Lab Spain és una organització sense fins de lucre que està transformant l'economia global per a beneficiar a totes les persones, comunitats i el planeta. Com a líder en el canvi sistèmic cap a una nova economia, la xarxa global de B Lab crea estàndards, polítiques i eines per a les empreses, i certifica a aquelles companyies que, conegudes com a empreses B Corp, lideren aquesta transformació cap a un nou paradigma econòmic. Des dels seus inicis en 2014, la comunitat B Corp espanyola compta amb més de 100 empreses B Corp orientades a generar impacte positiu, amb el suport dels seus més de 8.000 treballadors. www.bcorpspain.es

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona