NOVEDADES
NOVEDADES

Presentada amb èxit la Plataforma Pro Mobilitat Lliure, amb la participació activa d’AEBALL/UPMBALL


El passat dimecres 16 de setembre es va presentar oficialment la Plataforma Mobilitat Lliure, de la qual AEBALL/UPMABLL forma part, que neix amb la voluntat de reivindicar la llibertat d'elecció de l'usuari a escollir entre una oferta àmplia de solucions de mobilitat i permetre una competència oberta i complementària que vagi més enllà de les solucions que són de gestió i titularitat pública.

A la plataforma s’han adherit 54 entitats de Barcelona i tota Catalunya, tot i que les adhesions continuen augmentant diàriament.

En l’acte, que es va realitzar per videoconferència, va participar M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d’AEBALL/UPMBALL, qui va afirmar que "la mobilitat s’ha de regular des d’una àrea metropolitana i no ciutat a ciutat. També l’entenem com una col·laboració públic-privada, no discriminatòria ja que tan sols s’ha fet una mobilitat per aquells que van amb patinet i bicicleta i hem de tenir cura dels qui tenen veritables necessitats, tampoc ha d’haver discriminació amb el mitjà, això sí podem fer que sigui menys contaminant. I tampoc es pot regular la mobilitat sense tenir en compte els avenços tecnològics. I la seguretat mai surt a cap lloc, així cada vegada hi ha més accidents però no estan registrats. La ignorància és molt atrevida i no han deixat de fer invents, ens hem dedicat a pintar ciutats que ningú entén quan el codi de circulació és internacional. I no oblidem, la mobilitat també és servei”.

A la sessió, el portaveu de la Plataforma, Joan Blancafort, ha destacat la transversalitat de la Plataforma que va més enllà d’aquelles dedicades al món del motor sinó que són totes les que integren i fan créixer el teixit ciutadà, productiu i social de Barcelona l’AMB.

Joan Blancafort ha afirmat que el transport “és un vector dinamitzador del creixement dels negocis vinculats al comerç, els serveis, la restauració i el turisme, l’educació, l’oci i els espectacles i en definitiva el moviment de molts usuaris”.

En aquest sentit “Pel que fa referència als nous plans d'ordenació de la mobilitat que afecten a Barcelona, la seva àrea metropolitana i el seu entorn impulsats per l’Ajuntament i l’AMB adopten uns criteris que en línies generals compartim com són els de salut, sostenibilitat, eficiència, o mobilitat intel·ligent. Ara bé, quan avancem en la concreció d'aquests plans, veiem amb preocupació que aquests s'orienten a fomentar el transport públic i en reduir l’ús del vehicle a motor, que va en detriment del transport privat i els seus serveis”, señala Blancafort.

Segons destaca la Plataforma Pro Mobilitat Lliure, les darreres polítiques de mobilitat tàctica, tal com anomena el govern de l’alcaldessa Ada Colau, no ha comptat amb el suport ni l’escolta de la majoria dels integrants de la ciutat. Així s’ha fet saber en la lectura del manifest on s’ha posat de manifest les mancances de seguretat, pacificació, mobilitat i ordre que han provocat els canvis. Uns canvis, on s’ha sumat el greuge de viure en una pandèmia pel coronavirus on cal estar a l’alçada del moment.

La Plataforma defensa el transport públic i privat i creu en fer-los compatibles. Més enllà de les restriccions que es posa al privat, cal veure quines mancances té el públic i trobar un punt d’encaix democràtic i sostenible per a tothom. L’acte ha volgut englobar algunes de les veus que representa i integra la Plataforma. Després del manifest i les diferents exposicions, els regidors polítics que integren el consistori han participat: la Regidora de Mobilitat Rosa Alarcón, pel PSC i representant el govern actual amb l’alcaldessa Ada Colau; el regidor d'Esquerra Max Zañartu; la regidora de Junts per Catalunya Francina Vila; la regidora de Ciutadans Luz Guilarte; el regidor del Partit Popular Josep Bou.

Poden consultar el Manifest de la Plataforma Pro Mobilitat Lliure en el següent enllaç

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActíVate

Més informació: aquí


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona