Noticiero empresarial
Información
Publicaciones propias

El nou submarí Triton, en què ha participat Gutmar, es presenta aquest mes a Barcelona


L’empresa associada de fabricació de peces i conjunts mecatrònics per a la indústria aeronàutica, aeroespacial i biomèdica Gutmar, amb seu central a L’Hospitalet, ha col·laborat activament en la construcció del nou submarí de múltiple ús Triton, que es presentarà a finals de mes a Barcelona i que ja ha batut el rècord de profunditat en arribar a gairebé 11.000 metres de profunditat, al fons de les fosses Marianas, a l’oceà Pacífic. Allà s’ha passejat unes quatre hores i ha aprofitat per agafar mostres de microorganismes; malauradament també ha trobat alguna resta de plàstic. Triton ha arribat a la fondària mes profunda de les fosses Marianas i, per tant, del món.

El president de Gutmar, Joan Martorell, ha explicat al Noticiero “l’èxit de la immersió”: la participació de l’empresa en el projecte ha consistit en el subministrament de diverses peces critiques del submarí, capaces de suportar els més d’1.100 bars de pressió que hi ha a aquella profunditat. En aquest sentit, els promotors del submarí, Triton Submarines, fabricant de submergibles d’última generació, no van trobar subministradors capaços de fer unes peces amb aquests requisits de precisió fins que va arribar Gutmar: les seves peces van superar els diferents assajos que es van fer.

D’altra banda, Martorell ha avançat que “al mes de setembre sortirà el primer submarí muntat íntegrament a la fàbrica de Gutmar a Sant Cugat”, que se sotmetrà a diverses proves al port de Barcelona i que posteriorment es transportarà a Vietnam: es tracta d’un submarí amb parets de vidre per a ús turístic, de 24 places i 18 metres d’eslora que se submergirà per contemplar el fons marí.

Fundada el 1951 a Barcelona, Gutmar és especialista en la fabricació mecànica de precisió i muntatge de conjunts mecatrònics destinats als sectors aeronàutic, espacial, robòtic i biomèdic. És proveïdora de primer nivell "Tier 1" de les principals empreses del sector aeroespacial europeu.

Més informació: www.gutmar.com


El Noticiero Empresarial nº 418
Fecha: 13/05/2019
El nou submarí Triton, en què ha participat Gutmar, es presenta aquest mes a Barcelona
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona